Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschiedenis

1930
Avenue Louise 158, 1930
Geboorte van het Natan huis

Oprichting van het Couture huis Paul Natan.

1957
Edouard Vermeulen Anno 1962
1957

Edouard Vermeulen werd geboren te Ieper op 4 maart 1957. Hij studeerde af als interieurontwerper aan Sint-Lukas, waarna hij geïntroduceerd werd tot de wereld van volumes en materialen.

 

1983
Avenue Louise 158 Avenue Louise 158
Louizalaan 158

In zijn zoektocht naar een locatie om zijn eerste ontdekkingen tentoon te stellen, vindt Edouard Vermeulen een ruimte nergens anders dan in het Couture huis Paul Natan in de Louizalaan. Enkele jaren later neemt hij het huis over onder de nieuwe naam NATAN.

 

1986
Queen Paola and Edouard Vermeulen
Eerste modeshow

NATAN's eerste show, met Prinses Paola als een van de gasten. 

Edouard Vermeulen kleedt al vele jaren leden van koninklijke families, inclusief de Koninklijke familie van België, Nederland, Zweden en Luxemburg. 

 

1987
Natan Brussels
Eerste ready-to-wear boetiek in Brussel

Opening van de NATAN ready-to-wear boetiek in Brussel, België. 

 

1991
Ready To Wear
Distributie

Creatie van ready-to-wear lijnen voor distributie.

 

1999
Queen Mathilde Wedding Dress
Trouwjurk Koningin Mathilde van België

Edouard Vermeulen ontwerpt de trouwjurk voor Koningin Mathilde van België.

 

2013
Natan Arsenal
Arsenaal Showroom

Opening van de Arsenaal showroom.

2016
Natan Amsterdam Natan Amsterdam
Amsterdam boetiek

Inauguratie van de NATAN boetiek in Amsterdam, Nederland.

 

2017
Natan Collective I
Natan Collective

Lancering van NATAN Collective. Een project dat jong belgisch talent de mogelijkheid biedt om hun werk te presenteren, ondersteund door de kennis en de naam van NATAN. 

 

2017
Baron Edouard Vermeulen
Baron

Edouard Vermeulen wordt beloond met de titel "baron" als dank voor zijn geleverde diensten aan België. 

 

2018
Atelier II
Atelier II

Opening van het Atelier II op het Brugmannplein te Brussel. Dit atelier werd gecreëerd ter ere van de Belgische ambacht en geeft bezoekers een inkijk in het proces achter de creatie van een NATAN stuk.

2020
Natan Paris Natan Paris
Parijs boetiek

Opening van een boetiek in Parijs, Rue des Saints-Pères.

 

2022
Le Bon Marche
Pop Up Le Bon Marche Natan
Natan Le Bon Marché Rive Gauche

In het hart van het Parijse Le Bon Marché Rive Gauche brachten het Belgische modehuis Maison Natan en het cosmeticamerk Sisley hun knowhow en gedeelde liefde voor esthetiek en kwaliteit samen in een «Pop-Up».

Deze samenwerking verenigt de elegantie, vakmanschap en vrouwelijkheid die de twee familiehuizen dierbaar zijn en die dezelfde waarden delen: zorg voor het milieu, expertise, ondernemerschap, kunst en creatie.

2023
Palais de la Légion d'honneur
Maison Natan viert 40 jaar.

Om onze 40e verjaardag te vieren, organiseerden we een modeshow in Parijs in het Palais de la Légion d'honneur.

2023
Expo Natan
Expo natan

De foto’s zijn welsprekend, de woorden inspirerend, maar om de talenten van het Huis ten volle te waarderen, is er geen alternatief voor kunst en inhoud. Als onderdeel van de viering van de veertigste verjaardag, in samenwerking met het Modemuseum van de stad Brussel, werd een sensationele tentoonstelling van 30 unieke modellen van Couturejurken gehouden in Espace Vanderborght.

 

 

2023
natan boek
Het boek

Elegant, tijdloos, verfijnd, Belgisch. Alle woorden die voorafgaan aan de term Natan.Onze kenmerkende stijl is blijven evolueren, gekenmerkt door een constante rode draad van elegantie, tijdloosheid en architecturale gevoeligheid. Mijnheer Natan beschouwt zichzelf echter niet als een typische creator of ontwerper.

Hij verkiest om zich niet aan te sluiten bij de wereld van vluchtige trends, steeds veranderende kleuren, voorbijgaande modes en de snel evoluerende klikcultuur. In plaats daarvan vindt hij zijn plaats binnen het rijk van de Couture, een wereld van weelderige stoffen, glinsterende satijnen, veren en gedurfde ontwerpkeuzes. Het is een wereld waarin de droom om te stralen als een ster, zelfs maar voor één dag of avond, werkelijkheid kan worden. Deze droom werd volledig gerealiseerd in Parijs toen Natan zijn couturecollectie presenteerde, wat een moment van glorie markeerde waarin vakmanschap, luxe en esthetiek naadloos samenkwamen.