Overslaan en naar de inhoud gaan

Edouard Vermeulen

De geboorte van een ontwerper

Edouard Vermeulen werd op 4 maart 1957 geboren in Ieper, in België. Al van kleins af aan was hij gefascineerd door de veeleisende lijnen van de architectuur en de schoonheid van mooie gebouwen.

Nadat hij was afgestudeerd als binnenhuisarchitect aan het Sint-Lukas in Brussel, presenteerde hij begin jaren 80 zijn eerste ontwerp- en decoratiecreaties op de begane grond van een herenhuis aan de Louizalaan 158 in Brussel. Op de eerste verdieping stelde Paul Natan toen zijn eigen collecties voor. Na de sluiting van de winkel in 1983 greep Edouard Vemeulen de kans om deze ruimte ook te huren. 

De trouwe clientèle van Paul Natan bleef het huis bezoeken. Edouard Vermeulen besloot om zijn groeiende passie voor mode te cultiveren. Vertrouwend op het ambachtelijke erfgoed van het gebouw begon hij op zijn beurt couturestukken te creëren en nam hij het huis over onder de naam NATAN.  

Edouard Vermeulen ontwikkelde toen zijn visie op mode die tegelijkertijd klassiek en verfijnd was en een sterke eigen identiteit had. In 1984 ontwierpen de ateliers reeds een collectie voor een liefdadigheidsavond.  Doordat de voorzitter van dit goede doel, koningin Paola van België, aanwezig was, werd het jonge Belgische huis gelanceerd in het hart van de elite.

Beeld: Edouard Vermeulen in 1985

 
 
 
 
Baron Edouard Vermeulen

Gebrevetteerde Hofleverancier van België

De heer Vermeulen heeft al jaren de eer om verschillende leden van de koninklijke familie te mogen kleden. Daarom werd hij in 2002 door Koning Albert II van België benoemd tot "Hofleverancier van België". In 2003 werd hij "Officier in de Orde van Leopold II" en in 2017 kreeg hij de titel van "Baron". Het is een moderniteit die verankerd is in de elegantie die al jaren kenmerkend is voor het huis.

35 jaar creatieve directie

Vijfendertig jaar en zeven winkels later is de visie van de heer Vermeulen niet veranderd.  Deze toewijding en passie voor het vak, evenals het geluk om deze te hebben kunnen ontwikkelen in een professionele "familie", hebben Natan gemaakt tot wat het nu is. Van de ateliers tot het managementteam vergezelt iedereen die meewerkt aan de evolutie van het Huis de ontwerper al meer dan tien jaar.

Maison Natan gaat met de tijd mee. Om zijn eigentijdse elegantie te behouden, ontwikkelt het huis elk seizoen moderne doch tijdloze lijnen, die samenhangen met alle nuances van de vele activiteiten. Steeds behoudt het huis deze "nonchalante-luxueuze" stijl, die alle generaties verleidt, en gebaseerd is op ervaring en passie.

Edouard Vermeulen