Overslaan en naar de inhoud gaan

Natan Collective

Omdat het huis Natan jonge talenten wil stimuleren en kennis wil overdragen, is het in 2017 een nieuw avontuur begonnen met "NATAN Collective", dat opkomende en ambachtelijke Belgische merken ondersteunt. Edouard Vermeulen stelt de eerste verdieping van zijn boetiek in de Naamsestraat ter beschikking, waar hij een vooruitstrevende selectie creatieve ondernemers zichtbaarheid biedt in een toegewijde ruimte.  Drie Belgische edities hebben het reeds mogelijk gemaakt initiatieven te ontdekken die vervolgens tot bloei kwamen. Een vierde editie is in de maak in Nederland.

Eerste editie

Voor de eerste editie van NATAN Collective ging Natan een creatieve en innovatieve samenwerking aan met vier jonge, opkomende Belgische ontwerpers: Façon Jacmin, Valentine Witmeur, Goia Seghers en Dcembre. Krachten werden gebundeld om een capsulecollectie te lanceren. Deze collectie werd tentoongesteld en verkocht onder de vlag van NATAN.

Tweede editie

Voor de tweede editie van NATAN Collective kregen vijf Belgische sieradenontwerpers de gelegenheid om hun nieuwe collectie tentoon te stellen, die een combinatie toonde van hun sterke identiteit met enig naturalisme en surrealisme: Espèces, Christa Reniers, Wouters & Hendrix, Joy en Axelle Delhaye.  Deze eclectische samenwerking verkende een origineel spectrum aan juwelen en accessoires.

Derde editie

Ditmaal werden jonge Belgische fotografen in de schijnwerpers gezet.  Zeven getalenteerde fotografen werden geselecteerd door Edouard Vermeulen om het beste concept en kader te creëren rond eenzelfde couturestuk.  Iedereen kon zijn eigen creatieve taal voor het voetlicht brengen tijdens de tentoonstelling die gedurende één maand tentoongesteld werd.

Vierde editie

In samenwerking met het "Initials L.A." agentschap werden 6 talentvolle Nederlandse fotografen uitgekozen: Lisette Appeldorn, Debbie Trouerbach, Myrthe Giesbers, Alexander Sporre, Chloe Leenheer en Tarona, om elk eenzelfde Natan Couture stuk op hun eigen unieke manier te presenteren. Hun werken werden tentoongesteld in X Bank, Amsterdam.