Overslaan en naar de inhoud gaan

Retour beleid

De Klant kan NATAN binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van het Product laten weten dat deze zijn herroepingsrecht wenst uit te oefenen, zonder daarvoor enige schadevergoeding verschuldigd is en zonder opgave van redenen, dit zowel voor aankopen in één van de NATAN winkels als op de NATAN e-shop.

Indien de Klant NATAN ervan op de hoogte stelt dat deze zijn aankoopcontract wenst te herroepen, moet de Klant dit doen binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van het Product, zoals hierboven vermeld.

Indien het Product reeds aan de Klant is geleverd via de e-shop, kan de Klant zijn herroepingsrecht uitoefenen via de Site onder 'Mijn account'.

De Klant kan dit doen vanaf het moment dat deze de bestelling ontvangt; de status van de bestelling verandert dan in 'geleverd'. Bestellingen zijn altijd terug te vinden onder 'Mijn account' bij 'Mijn bestellingen'. De Klant kan een 'Retour' aanvragen voor de betreffende bestelling door 'Bestelling bekijken' aan te klikken.

De Klant kan er ook voor kiezen om de volledige bestelling te annuleren door een e-mail te sturen naar info@natan.be en daarin de volgende informatie op te nemen: ordernummer, datum van de bestelling, verzendadres & Producten (inclusief de naam, kleur en maat van elk artikel) en de hoeveelheid. 

Het recht op herroeping met betrekking tot geleverde producten geldt alleen als het Product ook daadwerkelijk wordt teruggestuurd binnen 14 kalenderdagen nadat de Klant aan NATAN heeft laten weten dat hij zijn aankoop wil herroepen. Het herroepen Product moet als nieuw worden teruggestuurd in de originele verpakking, dit in perfecte staat en vergezeld van de originele verkoopfactuur (waarvan de klant één exemplaar behoudt) en een ingevuld retourdocument. Retourzendingen waarvan de afzender niet kan worden geïdentificeerd, worden geweigerd. Na 14 kalenderdagen kan NATAN geen retourzendingen meer aanvaarden en zal het deze terugsturen naar de afzender. Er kunnen geen fysieke retours via de NATAN-winkels worden geaccepteerd.

Retourzendingen moeten naar het onderstaande adres worden gestuurd, dat ook duidelijk op het retourdocument staat vermeld.

NATAN Brussel / Naamsestraat 78, 1000 Brussel, België

De kosten en risico's van retourzendingen zijn voor rekening van de klant.

Klanten kunnen op eigen kosten retours naar ons sturen, met transport naar keuze.

Aankopen worden binnen 14 kalenderdagen na tijdige ontvangst van de retourzending door NATAN terugbetaald, mits aan alle bovengenoemde voorwaarden is voldaan. Het terugbetaalde bedrag kan in geen geval hoger zijn dan wat de Klant daadwerkelijk heeft betaald.

De Aankoop wordt binnen 14 dagen na de annulering terugbetaald. NATAN behoudt zich het recht voor om de terugbetaling uit te stellen totdat de goederen zijn ontvangen. 

Dergelijke terugbetalingen gebeuren als volgt:

Indien de Klant zijn bestelling met een kredietkaart heeft betaald, zal na controle van de geretourneerde Producten de kredietkaart waarmee de Klant de geretourneerde Producten heeft betaald, worden gecrediteerd. De Klant zal worden terugbetaald volgens de procedures die zijn overeengekomen met de bank die de kaart heeft uitgegeven. Indien de Klant zijn bestelling op een andere manier heeft betaald, zal de terugbetaling gebeuren door het crediteren van het bankrekeningnummer dat deze op de factuur heeft vermeld.